Ayvacık Şapköy Kadınlarının Hikayesi
“Eksik Tuğlalar” sergisi, Çanakkale’nin toplumsal dönüşümünü sanatsal bir bakış açısıyla ele alıyor. Sergi, 25 Kasım’da Troya Müzesi’nde açılıyor.
Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı tarafından desteklenen “Eksik Tuğlalar” sergisi, 25 Kasım 2024 tarihinde saat 15.00’te Troya Müzesi Etkinlik Alanı’nda açılıyor. Sergi, Çanakkale’nin toplumsal ve kültürel dinamiklerini sanatsal bir perspektifle ele alarak ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanıyor.
Sergi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Tatar’ın yürütücülüğünde ve ÇOMÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Genç’in iştirakçi olarak katkılarıyla hayata geçiriliyor. Sergi, 10 Aralık 2024 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
Ayvacık Şapköy Kadınlarının Hikayesi
“Eksik Tuğlalar”, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesindeki Şapköy kadınlarının kooperatifleşme sürecini, ekonomik kazanımlar elde etme çabalarını ve köyden kente göçün etkilerini sanatsal bir anlatımla gözler önüne seriyor. Sergi, bu toplumsal dönüşümü sanatsal bir dille işleyerek ziyaretçilere hem görsel hem de düşünsel bir deneyim sunmayı hedefliyor.
Ziyaret Bilgileri
Troya Müzesi Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek olan sergi, 10 Aralık 2024 tarihine kadar gezilebilir. Sergi, hem yerel halkın hem de bölgeye gelen turistlerin ilgisini çekmeyi amaçlıyor.Sanatseverleri bu anlamlı sergiye davet eden proje ekibi, Çanakkale’nin toplumsal ve kültürel değerlerini keşfetmek isteyen herkesi “Eksik Tuğlalar” sergisine bekliyor.