✨ Çanakkale'nin Çan İlçesinden Güne Merhaba

Abone Ol
Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Gündem

Kuş Gribine Geçit Yok!

Çanakkale'de düzenlenen kuş gribi tatbikatı, veteriner hekimlerin bilgi ve becerilerini artırarak olası salgınlara karşı hazırlıklı olmalarını sağladı.

Çanakkale’de Avian Influenza (kuş gribi) hastalığına yönelik “Gerçek Boyutlu Saha Tatbikatı ve Salgın Yönetim Eğitimi” düzenlendi. Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü personeli, enstitü müdürlüklerinden uzman veteriner hekimler ile il ve ilçe müdürlüklerinden veteriner hekimlerin katıldığı eğitimin teorik çalışmaları Çanakkale Ticaret Borsası’nın toplantı salonunda, saha uygulaması ise Çanakkale Merkez Kumkale köyünde düzenlendi. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, ilin kanatlı hayvan varlığı hakkında şu bilgileri paylaştı: “İlimizde 355.830 adet köy tavuğu, 10 bin 232 adet hindi, 11 bin 281 adet kaz, 12 bin 886 adet ördek ve 10 bin 11 adet güvercin bulunuyor. Ayrıca 129 adet ticari kanatlı (broiler) işletmesine ait 7 milyon 102 bin 414 broiler kapasiteli 251 adet kümes, 16 bin 749 kapasiteli 10 adet yumurtacı tavuk kümesi ve 76 bin kapasiteli 2 adet etlik damızlık (yarka) işletmemiz mevcut.”

“Kanatlı Hayvanlar İçin Kritik Önemde”

Türkarslan, kuş gribine karşı hazırlıklı olunması adına eğitim ve tatbikatın gerçekleştirildiğini dile getirerek, “Bu tür çalışmalar, bölgemizdeki kanatlı hayvan sektörünün sağlığı ve güvenliği için kritik öneme sahip. Çanakkale olarak, olası bir salgın durumunda hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edebilmek için sürekli hazırlıklı olmamız gerekiyor” dedi.Türkarslan eğitimler sayesinde bu hastalığa karşı daha güçlü duruş sergilendiğini ifade ederek, “Bu eğitim, hem teorik bilgilerimizi tazeleme hem de pratik uygulamalarla deneyim kazanma fırsatı sundu. İnanıyorum ki bu çalışmalar, ilimizin ve ülkemizin hayvan sağlığı konusundaki direncini artırmada önemli bir rol oynayacak. Kuş gribi gibi bulaşıcı hastalıklarla mücadelede en etkili silahımız, bilgi ve bilinçtir. Her birimiz üzerimize düşen görevi yaparak bu hastalığa karşı daha güçlü bir duruş sergileyebiliriz” diye belirtti.

Yoğun eğitim programının ardından, Çanakkale’deki veteriner hekimler ve ilgili tüm personele katılım sertifikaları takdim edildi. Bu sayede, kuş gribi gibi önemli bir hayvan sağlığı sorunuyla mücadele konusunda daha donanımlı hale gelen ekipler, olası bir salgın durumunda hızlı ve etkili bir şekilde harekete geçebilecekler.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu