Kış Kavunu, Yaz Lezzetini Kışa Taşıyor
Çanakkale’de yerli üreticiden temin edilen kış kavunu, Şubat ayına kadar tazeliğini koruyor. Yaz mevsiminin aromasını kış sofralarına taşıyan bu lezzet, Çan Pazarı’nda!
Lezzeti ve damaklarda bıraktığı tat ile gönülleri fetheden “kış kavunu” kış aylarında yaz mevsiminin aromasını sofralara sunmasıyla tanınıyor. Çanakkale’nin yerli üreticisinden temin edilen kış kavunu, Çan Pazarı’ndaki yerini aldı.
Kış Kavununu Şubat Ayına Kadar Tüketilebilir
Çan Pazarcı esnaflarından Ziraat Mühendisi Mustafa, kış kavunlarının şubat ayına kadar tüketilebileceğine dikkat çekerek, “Kış kavunlarımızı yılbaşına kadar muhafaza edebilirsiniz. Şubat ayına kadar tüketilebilir. Serin kuru yerlerde asılarak muhafaza edilebilir. Kış kavunları yılbaşına kadar tezgahımızda bulabilirsiniz. Buranın yerli kavunu, çok bilinen bir kavun çeşidi değil. Üreticimizden alıp satıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Raf Ömrü Uzun
Kavunun en önemli özelliğinin kabuklarının sert olması olduğunu ifade eden Mustafa, “Kabukları sert olduğu için raf ömrü uzun. Yazın sonu gibi ekimi yapılıp, ağustos ayı gibi hasat ediliyor. Tezgahlardaki yerini almaya başlıyor” dedi.
Tırtıklı Yüzeye Sahip Olanlar Daha Geç Tüketime Uygun
Düz yüzeye sahip olan kavunların daha erken tüketildiğine dikkat çeken Mustafa, “Daha tırtıklı yüzeye sahip olan kavunlar daha geç tüketime uygun” sözlerine yer verdi.