✨ Çanakkale'nin Çan İlçesinden Güne Merhaba

Abone Ol
Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Siyaset

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı 25 Kasım Mesajı : “Şiddet Değil Katliam”

CHP 25 Kasım Uluslararası Şiddetle Mücadele Günü kapsamında eş zamanlı açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP Çanakkale il ve ilçe Kadın kolları da katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bir açıklama yaptı.

Türkiye’de kadın cinayetlerinin durmadığı hatta durdurulamadığı günlerden geçtiğimizi söyleyen açıklamada, kadına yönelik şiddetle mücadelenin arttırılması gerektiği, bu durumun artık şiddetten öte katliam boyutuna geçtiği belirtildi.

Kadına şiddetin her geçen gün arttığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanlığı, “Her gün yasta, her gün isyandayız!” açıklamasını yaptı.

Dünyada Mücadelenin Öncüsü Hep Kadınlar Oldu

25 yıl önce 25 Kasım’da Birleşmiş Miletler Genel Kurulu’nda Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan edildiğini söyleyen açıklamada,

“1960 yılında Dominik Cumhuriyeti’nde, faşist bir diktatörlük hükümetinin katlettiği Mirabel Kardeşler’in öldürüldüğü 25 Kasım, 25 yıl önce Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan edilmiştir. O günden bugüne, Mirabel Kardeşler’den itibaren dünyada mücadelenin öncüsü hep kadınlar olmuştur ve hala öyle! Biziz adaletin, eşitlik ve emek mücadelesinin öncüsü olan; şiddetsiz bir dünya için mücadeleye durmadan devam eden, inatçı, inançlı ve direnen kadınlar!” ifadeleri kullanıldı.

Kadına Yönelik Şiddetin Temel Nedeni: Erkek Egemen Toplum

Kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu belirten açıklamada,

“Kadına yönelik şiddetin temel nedeni, erkek egemen toplumsal, siyasal ve ekonomik koşulların yarattığı eşitsizlik ve toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılıktır. İnsan hakları ihlali ve ayrımcılık biçimi olarak kadına yönelik şiddet, kültürel, ekonomik ve coğrafi sınır tanımaksızın tüm dünyada varlığını artarak sürdürmektedir. Küresel bir sorun olarak uluslararası mücadeleyi gerektiren kadına yönelik şiddet, ülkemizdeki etkilerine bakıldığında ise her yönüyle toplumsal bir sorundur.” ifadeleri kullanıldı.

“İstanbul Sözleşmesi’nden Çıkılarak, Kadınları Şiddetten Koruyacak Kurumsal ve Siyasi Çözümler Zayıflatılmıştır”

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının, kadına yönelik şiddeti arttıracağı ve bu sorunların çözümlerinin zorlaşacağı vurgulanan açıklama,

“Kadına yönelik şiddet ile mücadelemiz sürerken, şiddeti önleyici politikaların bütüncül olarak uygulanmasını öngören uluslararası bir belge olan İstanbul Sözleşmesi’nden tek bir kişinin kararıyla çıkılması, kadınları şiddetten koruyacak kurumsal ve siyasi çözümleri zayıflatmıştır. İktidarın İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi, sözleşmeyle verilen taahhütlere artık bağlı kalmayacağı anlamına gelmektedir ve bunun sonuçları son derece vahimdir.” şeklinde devam etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Önerileri

Cumhuriyet Halk Partisi, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için, İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesi, 6284 sayılı kanunun etkin bir biçimde uygulanması, kadına yönelik şiddetin cezalarının caydırıcı hale getirilmesi, kadınların iş yaşamına dair eşit haklara sahip olması, kız çocuklarının eğitim hakkının devlet güvencesinde olması ve kadınların siyasete eşit şartlar altında dahil olması gibi önerilerde bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu