Çanakkale’nin En Özel Lezzeti: Balıkla Pilavın Eşsiz Buluşması
Çanakkale'nin birbirinden güzel yöresel yemeklerini sizinle her hafta paylaşmaya devam ediyoruz. Bu haftada sizlerle bölgenin en özel yemeklerinden biri olan Lüfer Pilavının eşsiz büyüsüne davet ediyoruz...
Yemek kültürünün nefis bir örneği olan lüferli pilav deniz ürünleri, baharat ve pirincin göz kamaştırıcı uyumunu Ramazan sofralarınıza taşıyoruz. Ramazan ayında hem hafif hem de pratik bir tarif arıyorsanız size birazdan vereceğimiz tarifi muhakkak denemelisiniz. İşte adım adım lüferli pilav tarifi…
Malzemeler
-2 adet lüfer
-3 su bardağı pirinç
-1 adet iri soğan
-1 tatlı kaşığı nane
-5 adet defne yaprağı
-1 tatlı kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı tuz
-2 su bardağı ayçiçeği yağı
-Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
-3 su bardağı su
Hazırlanışı
-Balıklar, unlanmadan 2 su bardağı ayçiçeği yağında pembeleşene kadar kızartılır ve kenara alınarak bekletilir.
-Soğan doğranarak, yarım su bardağı ayçiçeği yağı ile pembeleştirilir ve tuz ve su eklenerek kaynamaya bırakılır.
-Kaynama başladığında yıkanmış pirinçler suya salınır. Su çekilmeye başladığında, pişirme kabına bütün haldeki balıklar da eklenir ve pilavın suyu tamamen çekilene kadar birlikte pişirilir.
-Pişirme tamamlandığında, pilavın üzerine nane, defne yaprağı ve karabiber eklenerek servis edilir.
Kaynak: Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü