Çanakkale’de Yeşil Mutfak Eğitimi ve Sertifikasyon Süreci Başlıyor
Çanakkale Belediyesi, Salou Belediyesi (İspanya) ve Türkiye Avrupa Vakfı iş birliğinde gerçekleştirilen "Sürdürülebilir Turizm için Ortak Eylem" projesi kapsamında “Ticari İşletmelere Yönelik Sürdürülebilir ve Yeşil Mutfak Eğitimi”nin ikincisi düzenlenecek.
25-26 Kasım 2024 tarihlerinde Çanakkale Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşecek eğitimlerde “yeşil mutfak” kavramı ele alınacak. Eğitimler süresince Sürdürülebilirlik Felsefesi ve Yeşil Mutfak, Tüketici Davranışlarında Sürdürülebilirlik, Yeşil Mutfak Uygulamaları – Atık Yönetimi – Enerji – Su Yönetimi, Yeşil Tedarik Zinciri Yönetimi, Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Faaliyetleri, Yeşil Sertifikasyon Sistemleri ve Yeşil Restoran Örnekleri ile Mutfakta Sıfır Atık konularında alanında uzman isimler tarafından bilgiler verilecek.
Yeşil Sertifika İçin 2 Günlük eğitim Verilecek
Aynı zamanda yeşil mutfak olma kriterlerinin de anlatılacağı eğitimlerde bu koşula uyan ve uyum sürecine giren kafe/restoranlar için sertifikasyon süreci hakkında da bilgi paylaşımı yapılacak. Çanakkale Belediyesi tarafından verilecek yeşil mutfak sertifikasını almak isteyen kafe ve restoranların seçimi, 2 günlük eğitime katılan işletmelere öncelik tanınarak yapılacak.
“Yeşil Mutfak Sertifikasyon” sürecine dahil olmak isteyen ticari işletmeler için duyuru ayrıca yapılmış olup Çanakkale Belediyesi internet sitesinden gerekli bilgilere erişilebilecek ve başvurular kabul edilmeye başlanacak. Bahsi geçen duyuruda bulunan kriterler tablosunda da yer aldığı üzere proje kapsamında verilecek olan yeşil mutfak eğitimlerine katılım sağlayan işletmeler 10 puan kazanacak. Detaylı bilgiye Çanakkale Belediyesi’nin resmi internet sayfasından ulaşabilirsiniz.