Gündem
Antik Çağ’da Yemek Kültürü Anlatıldı
Arkeogastronom Kubilay Özben’in "Antik Çağ’da Troas Bölgesi Yeme İçme Kültürü ve Mitolojik Mutfak" adlı konferansı Troya Müzesi Safvet Paşa Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Geçmişten bugüne, Çanakkale’nin yeme ve içme alışkanlıklarını, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerini, bilim ve sanatı göz önünde bulundurarak inceleyen Arkeogastronom Kubilay Özben’in Antik Çağ’da Troya Bölgesi Yeme-İçme Kültürü ve Mitolojik Mutfak” konulu sunumu ilgi gördü.
Sunuma Kepez Özgür Kadın Platformu üyeleri de katıldı. Katılımcılar, “Öncelikle, Antik Çağ gibi, bilinmezlerle dolu bir dönemin kültürünü öğrenmek, yaşadığımız coğrafyanın ne denli önemli ve değerli olduğu bir kere daha işitmek bizi çok mutlu etti. Kubilay Özben’e, bu güzel ve özverili çalışması için çok teşekkür ediyoruz” dediler.