
Çanakkale’de Genç AR-GE rüzgârı: Geleceğin mucitleri sahneye çıktı!
Gençler bilimle buluştu. Çanakkale’de Genç AR-GE Atölyeleri başladı; yarının mucitleri projeleriyle sahnedeki yerini aldı.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından “Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda başlatılan Genç AR-GE faaliyetleri, ülke genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de hayata geçti. Program, öğrencilerin bedensel, zihinsel, ahlaki, duygusal ve psikolojik alanlarda dengeli bir gelişim göstermelerini desteklemeyi amaçlıyor. Aynı zamanda özgür düşünen, girişimci ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.
Dijital Sanattan Yapay Zekâya Geniş Bir Yelpazede Eğitim
Genç AR-GE Atölye Çalışmaları; Dijital Sanat, Yapay Zekâ, Robotik Kodlama, Drama, Masal Anlatımı, Proje Yazma ve eTwinning Uygulamaları gibi farklı başlıklarda planlandı. Öğrenciler, bu atölyelerde ilgi ve yeteneklerine göre aktif olarak yer alabiliyor.
71 Öğrenciyle Bilim Dolu Bir Başlangıç
Çanakkale’deki ortaöğretim kurumlarından seçilen 71 öğrenci, bu projeyle bilimsel ve teknolojik yeteneklerini keşfetme fırsatı yakaladı. Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi Tasarım ve Beceri Atölyeleri’nde düzenlenen çalışmalarda, öğrenciler hem öğreniyor hem de üretiyor.
Gençler Üretiyor, İnovasyonla Tanışıyor
Farklı okullardan gelen öğrenciler; kodlama, tasarım, deneyler ve sunumlar gibi uygulamalarla donatılmış atölye çalışmalarında bir araya geldi. Genç beyinler, yaratıcı fikirlerini projelere dönüştürerek inovasyon dolu bir gün geçirdi. Bu deneyim sayesinde sadece teknik becerilerini değil, girişimcilik ve ekip çalışması yetkinliklerini de geliştirme imkânı buldu.